Van der Vaart schiet Real in extremis naar kop

6 maart 2010, 23:52   Bijgewerkt: 7 maart 2010, 10:16

Rafael van der Vaart heeft Real Madrid naar de koppositie van de Primera Division geloodst. In de blessuretijd van de wedstrijd tegen Sevilla schoot de oud-Ajacied Real naar een 3-2 zege, na een 0-2 achterstand. De Koninklijke komt daardoor in punten op gelijke hoogte met FC Barcelona, dat eerder op de avond met 2-2 gelijkspeelde bij UD Almeria. Op basis van het doelsaldo is Real de nieuwe klassementsleider.

Het vroege tegendoelpunt leidde ertoe dat Real vol overgave op zoek ging naar de gelijkmaker. Daarvoor kreeg het voldoende kansen, maar onder meer Kaka, Marcelo en Gonzalo Higuain troffen geen doel. Na de rust deed Sevilla dat, geheel tegen het spelbeeld in, wél. De treffer mocht Casillas zich aanrekenen. De Spaanse goalie liet zich verrassen uit een houdbare vrije trap van Ivica Dragutinovic, van veertig meter.

Na de 2-2 was het vervolgens vrijwel eenrichtingsverkeer naar het doel van Sevilla. De 3-2 voor Real hing in de lucht, maar leek uit te blijven. Higuain trof in vijf minuten tijd twee keer het aluminium, waardoor het bij 2-2 bleef. Even daarvoor kwamen de bezoekers al eens goed weg toen Higuain en Ramos een teenlengte te kort kwamen om een voorzet van Ronaldo binnen te schuiven. Ondanks de vele missers weigerde de Spaanse veelvraat zich neer te leggen bij een puntendeling. Daarvoor kreeg het in de slotseconde loon naar werken. Van der Vaart was het goudhaantje (3-2).