Van Gaal: "We hebben van onszelf verloren"

20 maart 2010, 19:16   Bijgewerkt: 20 maart 2010, 19:30

Bayern München verspilde zaterdagmiddag belangrijke punten in de Duitse titelstrijd. In de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de equipe van Louis van Gaal. In de laatste drie minuten gaf Bayern echter een 1-0 voorsprong uit handen en verloor het nog met 2-1. Na afloop legde Van Gaal de schuld van de nederlaag in Frankfurt bij zijn eigen ploeg.

“ik denk dat we vandaag (zaterdag, red.) van onszelf hebben verloren”, reageerde de Amsterdammer na de wedstrijd. “Ik heb geen dominant Bayern gezien. We leden te veel balverlies op het middenveld en in de aanval, waardoor onze verdediging onder druk kwam te staan.” Een blessure bij verdediger Daniel van Buyten was in de ogen van Van Gaal het breekpunt in het duel. De Belg raakte tien minuten voor het einde geblesseerd en werd vervangen door middenvelder Hamit Altintop. “Die wissel was denk ik te aanvallend”, sloot Van Gaal schuldbewust af.

Mark van Bommel vreest de komende dagen negatieve berichten over Bayern. “Ik zie de krantenkoppen al voor me: Bayern verkeert in crisis”, aldus de captain. “Maar we hebben voor het eerst sinds lange tijd verloren. Voor ons is de wereld niet vergaan.” Bayern leed zijn laatste competitieverlies op 26 september, bij Hamburger SV (1-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen