Vroege tegengoal ADO deert FC Twente niet

12 maart 2010, 22:45   Bijgewerkt: 12 maart 2010, 23:10

FC Twente blijft de dans van de grote drie in de Eredivisie voorlopig leiden. De Enschedese formatie won vrijdag in een curieus duel van ADO Den Haag, 3-1. De hele regio houdt inmiddels de adem in bij de naderende ontknoping van het seizoen.

Het was de dertiende opeenvolgende thuiszege van FC Twente, een evenaring van het clubrecord uit 1969. Voor de Haagse opponent was het de 25ste keer op rij dat het zonder winst uit Enschede vertrok. Zondag spelen de achtervolgers Ajax en PSV tegen elkaar. Volgende week gaat FC Twente op bezoek in Eindhoven.

FC Twente kon meteen in de achtervolging. Er ontspon zich een wedstrijd in een aardig tempo, met veel fouten. Pas na iets meer dan een half uur werd de Twentse druk te veel voor de Haagse ploeg.

ADO begon de tweede helft met een andere doelman. Barry Ditewig nam de plaats in van de geblesseerd geraakte Robert Zwinkels. Het duurde tot de 56ste minuut voor hij op de proef werd gesteld. Meteen was het raak. Ruiz, wie anders, was de man die FC Twente op voorsprong zette. Het fenomeen uit Costa Rica ging door na een pass van Luuk de Jong. Hij kwam alleen voor Ditewig, maar in een moeilijke hoek. Als wel vaker vond de schutter toch de weg naar het doel, 2-1. Het was zijn negentiende treffer dit seizoen in de Eredivisie.

van hulten

van hulten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen