Advocaat: "Nieuwe dubbelfunctie geen optie"

16 april 2010, 15:01   Bijgewerkt: 16 april 2010, 15:08

Dick Advocaat gaat zijn aanstaande baan als bondscoach van Rusland niet combineren met een job als clubtrainer. De Hagenaar was de afgelopen periode bondscoach van België én trainer van AZ, maar nog zo'n constructie sluit hij uit.

"Of ik de rol bij Rusland kan combineren met een baan als clubcoach? Nee, AZ is geen mogelijkheid meer. Ik word bondscoach van Rusland, net zoals Guus Hiddink dat hiervoor deed", zegt Advocaat op de website van AZ. Over zijn vertrek bij de Belgische bond is de coach nuchter. "Als een trainer wordt aangesteld zijn er drie opties: Je dient je contract uit, je wordt ontslagen of je gaat zelf weg. Meestal wordt een trainer ontslagen, nu is het eens andersom. Bij een ontslag is er minder commotie, maar als een trainer opstapt valt iedereen over hem heen. Het is niet zo dat ik zonder te betalen wegloop, hoor. België krijgt gewoon netjes een afkoopsom."

Dat onze zuiderburen niet blij zijn met de actie van Advocaat, snapt hij wel. "Ik heb begrip voor de teleurstelling in België. Voor de spelers vind ik het vooral vervelend. Ik heb altijd prettig met de groep gewerkt. Maar uiteindelijk kiest iedereen toch voor zijn eigen straatje. Ik heb het de Belgen bij AZ ook uitgelegd en volgens mij was er begrip. Als speler zou ik ook hogerop willen", aldus de coach, die in België afgeschilderd wordt als geldwolf. "Aan het financiële aspect hoef ik niet meer te denken. Dat speelt geen rol. Ik ben 62 jaar, dus wil ik die sportieve kans in Rusland aanpakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen