Fulham niet bestraft voor opstelling tegen Hull

30 april 2010, 22:46   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 12:47

Fulham hangt geen straf boven het hoofd. De Londenaren werden na protest van West Ham United op het matje geroepen bij de organisatie van de Premier League. Die oordeelde echter dat Fulham niets heeft misdaan in de selectieprocedure voor de competitiewedstrijd tegen Hull City, eind maart. Fulham verloor dat duel met 2-0.

Roy Hodgson, de trainer van Fulham, gaf een aantal belangrijke spelers rust in het duel met Hull omdat hij enkele dagen daarna met zijn ploeg in de kwartfinale van de Europa League moest aantreden tegen VfL Wolfsburg. Wellicht daardoor klopte Hull Fulham met 2-0 en pakte zo drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. In dat gevecht is ook West Ham betrokken. De Londense equipe betichtte stadgenoot Fulham van competitievervalsing door niet met zijn sterkst mogelijke elftal te spelen. De organisatie van de Premier League denkt daar echter anders over.

“Wij vinden niet dat Fulham de regels heeft overtreden”, reageert een zegsman van de Premier League. In de spelregels staat dat een coach altijd zijn sterkst mogelijke team moet opstellen. Overigens heeft de zege van Hull op Fulham achteraf zeer waarschijnlijk geen gevolgen voor West Ham. Twee duels voor het einde hebben de Hammers zes punten meer dan Hull en een véél beter doelsaldo (-18 tegenover -41).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen