'Heracles dit seizoen bevoordeeld door arbitrage'

29 april 2010, 09:17   Bijgewerkt: 29 april 2010, 09:27

Heracles Almelo mag dit seizoen niet klagen over de arbitrage. De ploeg heeft door arbitrale dwalingen acht punten 'te veel' behaald, zo staat in het boek 'Het klonk als hands', dat begin volgende maand uitkomt. In het boek worden alle arbitrale missers van dit seizoen op een rij gezet en wordt er gekeken welke invloed deze gehad hebben op de ranglijst. Ook wordt een alternatieve ranglijst opgesteld, die had kunnen ontstaan als de arbitrage dit seizoen alle goede beslissingen genomen had.

Als voorbeelden worden de handsbal van Simon Poulsen tegen FC Twente en de niet-gegeven penalty van Luis Suarez tegen Feyenoord aangehaald. Voor de alternatieve ranglijst rekent het boek niet de daadwerkelijke uitslag (resp. 1-0 en 1-1), maar de uitslag als de handsbal wel bestraft was en Suarez wel een strafschop gekregen had, 1-1 en 1-2 voor Ajax dus. Helemaal eerlijk is dit niet, strafschoppen kunnen immers gemist worden, maar interessant is de alternatieve ranglijst wel.

Dat vindt Heracles-coach Gertjan Verbeek overigens niet. Volgens het boek heeft zijn ploeg dit seizoen acht punten 'gekregen' door arbitrale missers, maar daar wil hij niet aan. "Complete onzin. Wij zijn ook wel eens benadeeld. Aan het einde van het seizoen sta je waar je hoort te staan", reageert de nieuwe coach van AZ in De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen