Heracles stuurt RKC terug naar Jupiler League

13 april 2010, 21:51   Bijgewerkt: 13 april 2010, 23:32

RKC Waalwijk kan zich opmaken voor een rentree in de Jupiler League. De equipe van trainer Ruud Brood degradeerde dinsdag uit de Eredivisie na een 4-1 nederlaag bij Heracles Almelo. Met nog twee wedstrijden te spelen kunnen de Brabanders op maximaal 21 punten komen, terwijl nummer zeventien Willem II er al 23 heeft.

Ook Heracles creëerde weinig, Marko Vejinovic was na dertien minuten als eerste dicht bij een treffer. De middenvelder krulde de bal op de paal. Vier minuten later was het wel raak. Verdediger Antoine van der Linden kopte de bal buiten bereik van Levita in het doel. RKC stelde daar bar weinig tegenover en dat de ruststand niet hoger uitviel kwam vooral doordat Heracles het tweede deel van de eerste helft erg slordig speelde.