Liverpool vergroot problemen West Ham

19 april 2010, 22:53   Bijgewerkt: 19 april 2010, 22:58

Degradatie komt dichtbij voor West Ham United. Maandagavond had de ploeg van coach Gianfranco Zola geen schijn van kans tegen Liverpool (3-0), waardoor de zorgen onverminderd groot blijven. Met nog drie duels te gaan staat West Ham nog wel boven de rode streep, maar het verschil met rivaal Hull City is klein.

Hull, dat achttiende staat, heeft drie punten minder dan West Ham United, maar speelde wel één wedstrijd minder. Als Hull woensdag de thuiswedstrijd tegen Aston Villa wint, komt het dus in punten naast de kwakkelende Hammers.

Tegen Liverpool wekte West Ham geen moment de indruk dat het er alles aan wilde doen om degradatie te voorkomen. Uitgerekend voormalig West Ham-speler Yossi Benayoun opende na negentien minuten de score voor Liverpool. Hij juichde niet uit respect voor zijn oude club. Amper tien minuten later maakte Daniel N'Gog er 2-0 van. De vervanger van de geblesseerde Fernando Torres schoot schitterend raak op aangeven van Maxi Rodriguez. Na de pauze werd het 3-0 door een eigen doelpunt van West Ham-keeper Robert Green. Nadat een inzet van Sotirios Kyrgiakos tegen de paal kwam, stuiterde de bal via de kuiten van de verbouwereerde Green het net in.

Bij de thuisploeg had Dirk Kuyt een basisplaats, Ryan Babel viel in de slotfase in. Door de winst stijgt Liverpool naar de zesde plaats. De achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur, dat zaterdag Chelsea klopte, is nog altijd vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen