Messi en Guardiola: "Titelstrijd nog niet beslist"

Koen Freriks
11 april 2010, 10:54   Bijgewerkt: 11 april 2010, 11:22

In de Spaanse media werd de klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona aangeduid als cruciaal in de titelstrijd. Barça won zaterdag de onderlinge confrontatie (0-2), maar dat betekent nog niet dat de landskampioen al bekend is, benadrukken trainer Josep Guardiola en sterspeler Lionel Messi van de Catalanen.

"De strijd om het kampioenschop wordt niet in één wedstrijd beslist. Er zijn nog 21 punten te vergeven", weet Guardiola, die met zijn ploeg nu drie punten voorsprong heeft op Real Madrid. "Het is wel heel belangrijk dat we in Bernabeu hebben gewonnen. Het vergt veel moed om hier te winnen, want we zijn de eerste ploeg die dat dit seizoen voor elkaar krijgt in de competitie."

Guardiola schoof na afloop de complimenten in de schoenen van zijn spelers. "Mijn spelers rennen veel en bijna iedereen heeft wedstrijdritme. Iedere speler beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten, maar iedereen moet van mij blijven rennen in dienst van het team." 

Messi, de maker van de openingstreffer, benadrukte eveneens dat de strijd om de landstitel nog open ligt. "Er staan nog veel wedstrijden op het programma. Met name de uitwedstrijden (Espanyol, Villarreal en Sevilla, red.) die we nog voor de boeg hebben, zijn lastig. Natuurlijk is dit een belangrijke stap, maar het is geen definitieve", zegt de Argentijn, die tegelijkertijd bulkt van het zelfvertrouwen. "Wel hebben we tegen Real bewezen dat, als we willen, tegen elke ploeg superieur kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen