Schalke handhaaft zich in titelrace, Leverkusen niet

17 april 2010, 17:39   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 14:40

Schalke 04 heeft zaterdag in de strijd om de Duitse landstitel een belangrijke zege geboekt op middenmoter Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Felix Magath won met 3-1.

Schalke opende de score in de negende minuut, door een doelpunt van Ivan Rakitic. Zeven minuten later maakte Raul Bobadilla namens Mönchengladbach alweer gelijk. Voormalig PSV'er Jefferson Farfan zette Schalke vlak voor de pauze op een 2-1 voorsprong. Rakitic maakte in de 47e minuut het laatste doelpunt uit een penalty. In de tweede helft kreeg Schalke nog enkele kansen om de score uit te bouwen, maar tot meer doelpunten kwam het niet.

Door de overwinning passeert Schalke Bayern München en mag de club zich met een wedstrijd meer koploper van de Bundesliga noemen. Of Schalke hier lang van kan genieten is de vraag. Bayern kan bij winst later zaterdag tegen Hannover 96 de koppositie weer heroveren.

Hamburger SV zakt na het 0-1 verlies tegen nummer tien FSV Mainz 05 verder op de ranglijst. De Hamburgers, met Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen in de basis, staan nu zevende. Concurrent VfB Stuttgart won met 2-1 van nummer drie Bayer Leverkusen, dat definitief zijn titelkansen kwijt is. Werder Bremen versloeg met 2-4 uit bij VfL Wolfsburg en heeft nu evenveel punten als Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen