Stadionhuur Willem II omlaag bij lijfsbehoud

Ger
8 april 2010, 15:13

Willem II betaalt vanaf volgend jaar 400.000 euro per jaar minder aan de gemeente voor de huur van het stadion. De nieuwe coalitie in Tilburg is dat donderdag overeengekomen. Voorwaarde is dat de club zich handhaaft in de Eredivisie, zei sportwethouder Jan Hamming (PvdA) donderdag bij de presentatie van het coalitieakkoord.

Willem II maakt nu 1,2 miljoen euro huur per jaar over. De gemeente was tot dusver bereid mee te denken aan huurverlaging als de club de salarissen en het aantal selectiespelers beperkt. Volgens Hamming is daar aan voldaan. Huurverlaging was ook de wens van een commissie die onderzoek deed naar de toekomst van de noodlijdende club en deze week de resultaten presenteerde. Om Willem II weer gezond te maken, adviseerde de commissie om de begroting terug te brengen van 13 naar 10 miljoen euro.

Willem II staat momenteel zeventiende in de Eredivisie en de nacompetitie dreigt. Hamming zegt dat het huidige aanbod vervalt zodra de club degradeert. Over de exacte consequenties van degradatie wilde de wethouder zich nog niet uitlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen