Tottenham klopt ook Chelsea, titelstrijd weer open

17 april 2010, 20:27   Bijgewerkt: 17 april 2010, 21:35

Tottenham Hotspur is de koning van de Londense topconfrontaties. Na de 2-1 zege op stadsgenoot Arsenal van afgelopen woensdag, versloegen The Spurs zaterdag in eigen huis ook Chelsea. Het werd op White Hart Lane opnieuw 2-1.

De nederlaag zal Chelsea bijzonder zuur smaken. The Blues waren de wedstrijd bij Tottenham begonnen in de wetenschap dat titelconcurrent Manchester United eerder op de dag de Manchester derby tegen Manchester City in blessuretijd met 1-0 had gewonnen, en dus moest het winnen om het verschil op vier punten te houden. Dat gebeurde echter niet. Door de resultaten voert Chelsea de Premier League nu aan met slechts één punt voorsprong op ManU, met nog drie wedstrijden op de rol.

Tottenham legde de basis voor de driepunter in de eerste helft. In de vijftiende minuut kwam het op voorsprong, door een rake strafschop van Jermain Defoe. De penalty werd toegekend voor een handsbal van John Terry. Diezelfde Terry ging na de rust opnieuw in de fout, wat hem zijn tweede gele kaart kostte. Het stond toen al 2-0. Kort voor de doelwissel promoveerde Gareth Bale een pass van Roman Pavlyuchenko tot doelpunt. Frank Lampard maakte in de extra tijd nog wel de eretreffer voor Chelsea.

De overwinning heeft grote gevolgen voor de ranglijst. Niet alleen is het titelgevecht tussen Chelsea en Manchester United weer open; Tottenham steeg naar de vierde positie, die recht geeft op Champions League-deelname. Het passeerde ManCity.