AZ sluit turbulent jaar als vijfde af

2 mei 2010, 16:47   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 19:07

AZ heeft het meest turbulente seizoen uit de clubhistorie afgesloten op de vijfde plaats. De ploeg van de afzwaaiende interim-coach Dick Advocaat kwam zondag in de laatste speelronde niet verder dan 1-1 tegen PSV en moest daardoor plaats vier afstaan aan Feyenoord. De Alkmaarders moeten daardoor een (voor-)ronde eerder aantreden in de Europa League.

Alleen voor de onttroonde landskampioen stond in Alkmaar nog wat op het spel. De bezoekers uit Eindhoven weten al een paar weken dat ze zich dit seizoen tevreden moeten stellen met de derde plaats. Voor de ploeg die lang meestreed om het kampioenschap geeft het bijbehorende Europa League-ticket nauwelijks voldoening.

De Eindhovenaren speelden met veel beweging en variatie. De defensie van AZ had voornamelijk moeite met Nordin Amrabat, die opnieuw in de spits stond. De Marokkaan was vroeg in de wedstrijd zijn bewaker Héctor Moreno te snel af, maar zijn inzet werd gekeerd door AZ-keeper Joey Didulica. Even later kwam Labyad net te laat om een voorzet van Afellay in te tikken. 

Nadat Jeremain Lens een grote mogelijkheid had laten liggen, tekende El Hamdaoui in de 70e minuut voor de gelijkmaker (1-1). De Alkmaarders drongen daarna aan, maar het noodzakelijke tweede doelpunt bleef uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen