Leekens ziet Belgen in slotfase alsnog winnen

Ger
19 mei 2010, 22:34   Bijgewerkt: 19 mei 2010, 23:36

Georges Leekens is zijn tweede ambtstermijn als bondscoach van België met een zege begonnen. De Rode Duivels wonnen woensdagavond in Brussel op het nippertje de oefeninterland tegen Bulgarije: 2-1.

Ivelin Popov bracht de bezoekers na een half uur voetballen op voorsprong. PSV'er Stanislav Manolev, die als rechtsback graag mee opkomt, deed het voorbereidende werk. Debutant Christophe Lepoint en aanvoerder Vincent Kompany troffen in de slotfase alsnog doel namens de Belgen.

België had al vroeg een voorsprong kunnen nemen. Na slechts drie minuten kreeg Eden Hazard, aangespeeld door Romelu Lukaku, een tikje in het strafschopgebied. Hij ging gewillig liggen maar miste vervolgens zelf vanaf elf meter. Doelman Nikolai Michailov, de reservekeeper van FC Twente, stopte de penalty met enig geluk.

Leekens, de opvolger van de naar Rusland vertrokken Dick Advocaat, had enkele opvallende nieuwelingen geselecteerd, maar koos aanvankelijk voor vertrouwde namen in zijn basiselftal. Onder hen Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. De laatste Ajacied mocht als rechtsachter beginnen. De drie 'Nederlanders' werden in de tweede helft gewisseld, Alderweireld als laatste. Hij maakte na 65 minuten plaats voor Olivier Deschacht.