Makaay schiet Feyenoord naar vierde eindpositie

2 mei 2010, 16:34   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 19:11

Roy Makaay heeft met drie doelpunten en een assist zijn afscheid als profvoetballer extra glans gegeven. Met zijn inbreng stond Makaay aan de basis van de 6-2 winst op SC Heerenveen. Dankzij die overwinning steeg Feyenoord van de vijfde naar de vierde plaats en hoeft de ploeg n (voor-)ronde minder te spelen in de Europa League.

In de Rotterdamse Kuip stond alles in het teken van het afscheid van Makaay. De 35-jarige spits speelde in competitieverband zijn 526e en laatste wedstrijd. Mogelijk komt hij donderdag nog wel in actie tijdens de tweede bekerfinale tegen Ajax. 

Qua wedstrijd was Feyenoord-Heerenveen een niemendalletje. Feyenoord nam met oog op de tweede confrontatie met Ajax niet al te veel risico's en Heerenveen presteert al het gehele seizoen ondermaats. De Friezen namen voor rust tweemaal de leiding. Eerst via Christian Grindheim, daarna dankzij Viktor Elm. Feyenoord kwam de eerste keer langszij via het hoofd van Makaay en daarna maakte de jeugdige Stefan de Vrij op aangeven van Makaay zijn eerste doelpunt in de eredivisie.

Daarna was het de beurt aan Roy Makaay om zijn afscheid nog meer cachet te geven. Met nog eens twee doelpunten maakte hij zijn eigen vaarwel tot een feestelijke en indrukwekkende happening. Meteen na zijn derde en laatste treffer kreeg hij van trainer Mario Been een luid bejubelde applauswissel. André Bahia bepaalde in de slotfase de eindstand op 6-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen