McClaren: "Titel voor Twente is verdiend"

2 mei 2010, 17:21   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 18:08

Trainer Steve McClaren genoot zondagmiddag van de titel, die FC Twente in Breda veiligstelde. ''Dit is geweldig voor de spelers, Joop Munsterman, de staf, de medische begeleiding'', complimenteerde de Engelsman alles en iedereen bij de Enschedese club. ''We verdienden de titel.''

McClaren constateerde dat zijn spelers in de laatste wedstrijd bij NAC uiterst kalm waren gebleven. ''Ze waren heel relaxed, ik dacht eerst zelfs te relaxed. Ze hebben echter de ervaring van grote Europese wedstrijden. Ze hebben hun zenuwen geweldig onder controle gehouden.''

In 2007 werd McClaren ontslagen als bondscoach van Engeland. Hij werd letterlijk uitgekotst door het land. Niet alleen hij, maar ook zijn gezin kreeg het zwaar te verduren. "Je hebt in het leven teleurstellingen nodig om verder te komen. Ik ben doorgegaan. Dit is de beloning. Deze titel is ook voor mijn familie", zei hij.

Hij had het zwaar gehad, maar veel wilde hij daarover niet kwijt. "Er zijn wel meer topcoaches die op sommige momenten falen. Niet kwalificeren met Engeland voor het EK was een gigantische teleurstelling. Ik ben er over heen gekomen. Een drankprobleem krijg ik pas nu, de komende drie dagen in Enschede."

In twee jaar tijd maakte hij van FC Twente de kampioen. Hij koos voor het avontuur in Nederland na lang aandringen van voorzitter Joop Munsterman. En op advies van Bobby Robson, de inmiddels overleden oud-coach van PSV. "Ik denk dat Bobby dit heel mooi voor mij zou hebben gevonden."

Het is een wonder dat FC Twente kampioen is, zei McClaren ook. "Ik vind dit ongelooflijk. Vanaf het begin van het seizoen hebben we eerste of tweede gestaan. Zijn we onder druk gezet, opgejaagd. Elke week weer moesten we winnen. Het is de fantastisch dat de spelers dat hebben doorstaan. Ik ben daar heel trots op."

Over zijn toekomst wilde McClaren niet veel kwijt. Mogelijk blijft hij nog bij FC Twente. "Dit is niet het moment om er over te praten. Het is nu tijd om te genieten, om te feesten. Dat ga ik doen. Daarna zie ik wel verder. FC Twente is een prachtige club. Straks blijkt wat de toekomst ons nog meer brengt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen