Preses Kortrijk: "Leekens wordt bondscoach"

3 mei 2010, 18:14   Bijgewerkt: 3 mei 2010, 21:08

Georges Leekens keert terug als trainer van de nationale ploeg van België. De Belgische voetbalbond heeft met de coach en diens club KV Kortrijk een akkoord bereikt, zo heeft de voorzitter van Kortrijk laten weten aan Sporza. 

Naar verluidt hoopt de Belgische bond de komst van Leekens nog vanavond officieel rond te maken. Hij wordt de opvolger van Dick Advocaat, die vorige maand liet weten dat hij zijn contract per direct wilde ontbinden. Leekens was tussen 1997 en 1999 ook al bondscoach zat op de bank tijdens het WK 1998. Tijdens dat toernooi speelde België in de groepsfase drie keer gelijk, onder meer tegen Nederland (0-0).

Vorige week liepen eerste gesprekken tussen de bond en Leekens op niets uit, omdat hij de baan wilde combineren met zijn werk bij Kortrijk. Voor de bond was dat geen optie. Leekens heeft er nu toch voor gekozen om Kortrijk te verlaten, aldus preses Joseph Allijns. Volgens hem is de deal inmiddels rond. "Georges Leekens heeft me maandagmiddag gebeld. Ook de voorzitter van de voetbalbond heeft me al gebeld. Georges had veel wroeging dat hij de baan eerst nog had afgewimpeld. Wij hebben ook op hem ingesproken dat hij zo'n topfunctie niet zo maar naast zich neer kon leggen. Georges is gewoon de meest geschikte man als bondscoach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen