Nani niet inzetbaar voor Portugal op WK

Ger
8 juni 2010, 14:45   Bijgewerkt: 8 juni 2010, 15:23

De Portugees Nani heeft een streep gezet door zijn deelname aan het WK in Zuid-Afrika. De vleugelaanvaller van Manchester United heeft te veel last van een blessure aan zijn schouder. Dat maakte de Portugese voetbalbond dinsdagmiddag bekend. Bondscoach Carlos Queiroz heeft Ruben Amorim van Benfica als vervanger van de onfortuinlijke Nani aangewezen.

De 23-jarige Nani liep de kwetsuur vorige week vrijdag op bij de training, vlak voor vertrek naar Zuid-Afrika. "Na diverse tests zijn we tot de conclusie gekomen dat Nani niet fit genoeg is om aan het WK mee te doen", aldus een verklaring van de bond. In de voorbereiding scoorde Nani nog als invaller in de oefenwedstrijd tegen Kameroen.

De inzet van Pepe op het wereldtiteltoernooi is onzeker. De verdediger heeft sinds december last van een knieblessure en kwam sindsdien niet in actie. Hij kreeg vorige week echter van de artsen van de nationale ploeg en zijn club Real Madrid groen licht toch mee te gaan naar het WK.

Portugal oefent dinsdag nog tegen Mozambique. Precies een week later wacht de eerste WK-wedstrijd tegen Ivoorkust. In groep G nemen de Portugezen het verder nog op tegen Noord-Korea en Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen