Oranje bezorgt Van Marwijk luxe-problemen

1 juni 2010, 22:26   Bijgewerkt: 1 juni 2010, 23:59

Twee weken voor de eerste WK-wedstrijd tegen Denemarken kent Oranje louter luxe-problemen. Tegen Ghana lieten alle Nederlandse aanvallers zich, bij vlagen, van hun beste kant zien. Door goals van Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie werd het 4-1 voor de ploeg van coach Bert van Marwijk.

De zoektocht naar de ideale voorhoede. Daar draait het vooral om voor Nederland, in deze periode voor het WK. De bezetting van de achterhoede en het middenveld (Van Bommel-De Jong) lijkt wel vast te staan, het is alleen de vraag voor welke aanvallers bondscoach Bert van Marwijk in Zuid-Afrika kiest. Worden het de zogenaamde Grote Vier (Van Persie, Van der Vaart, Sneijder, Robben), kiest de coach voor werkpaard Kuyt of krijgt iemand anders toch nog een kans op één van de flanken?

Met name over het laatste deel van de eerste helft kon Van Marwijk tevreden zijn, over het eerste deel minder. Toen bleek een paar keer dat Oranje defensief kwetsbaar is, vooral tegen snelle tegenstanders. Ghana had Quincy Owusu-Abeyie opgesteld en de oud-Ajacied rende een paar keer voorbij aan tegenstander Giovanni van Bronckhorst alsof hij er niet stond. Ook had Ghana zomaar een penalty kunnen krijgen, na een duel tussen John Heitinga en NAC Breda-aanvaller Matthew Amoah.

Met Kuyt, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie als doelpuntenmakers en Afellay als één van de smaakmakers, heeft Van Marwijk er weer wat luxe-problemen bij. Want wie spelen er van dit vijftal, als Robben weer fit is? We zullen het wellicht zaterdag weten, als Hongarije naar de Amsterdam ArenA komt. Dat is direct ook de laatste test voor Oranje, voordat op 14 juni de eerste WK-wedstrijd tegen Denemarken wacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen