Portugal en Ivoorkust snoepen elkaar punten af

Ger
15 juni 2010, 17:49   Bijgewerkt: 15 juni 2010, 21:17

Portugal en Ivoorkust hebben hun onderlinge confrontatie in groep G dinsdag op een doelpuntloos gelijkspel afgesloten: 0-0. Voor beide landen is de puntendeling in de WK-topper allerminst een ideaal resultaat, aangezien titelfavoriet Brazilië ook deel uitmaakt van de poule.

Cristiano Ronaldo ontpopte zich in de beginfase tot de gevaarlijkste man op het veld van het Nelson Mandela Bay Stadium. De Portugese sterspeler was na zeven minuten al kansrijk op weg naar het doel van de Ivorianen. Didier Zokora kon de veelvuldig voetbalmiljonair slechts ten koste van een gele kaart afstoppen. Ronaldo stapte niet veel later opnieuw in het spotlicht met een fraaie afstandsknal op de paal. Sluitpost Boubacar Barry had de inzet niet meer kunnen keren.

Na de onderhoudende start bracht de wedstrijd verder weinig vuurwerk. De Portugezen hadden zichtbaar moeite om los te komen van de fysiek sterke opponent, waardoor grote kansen in het soms grimmige duel vrijwel niet vielen te noteren. Ivoorkust wist zonder Drogba evenmin een vuist te maken. De aanvaller kwam in de 66e minuut alsnog binnen de lijnen voor Kalou, maar zijn entree gaf de Olifanten in de stromende regen geen nieuw elan. Pas in de absolute slotfase volgde nog een offensief, maar dat kwam te laat.

Door de puntendeling heeft Brazilië dinsdagavond de kans om de eerste plaats in groep G te grijpen. De formatie van keuzeheer Dunga speelt zijn eerste wedstrijd tegen Noord-Korea, veruit het zwakste land in de zogeheten 'poule des doods'.