Marcellis aast op sportieve revanche bij AZ

30 juli 2010, 12:00

Amper twee jaar geleden stond hij als rechtsback nog in Oranje, maar een minder seizoen bij PSV heeft de ontwikkeling van Dirk Marcellis danig vertraagd. Hij koos er deze zomer voor om Eindhoven te verlaten en wil bij AZ zijn carrière een nieuwe impuls geven. "Een stapje terug? Welnee", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Het is even wennen. Vanaf zijn tiende speelde Marcellis voor PSV en hij leek op weg om de nieuwe verdedigingsleider van de Eindhovense club te worden. Fred Rutten dacht daar echter anders over en zette hem vorig seizoen uit het elftal. Een seizoen bankzitten later wist Marcellis het zeker: zo kon het niet langer. Toen de mogelijkheid zich voordeed om naar AZ te gaan, greep hij deze met beide handen aan.

Aanpassingsproblemen heeft Marcellis niet, vertelt hij. “Het is prettig dat ik de hele voorbereiding heb meegemaakt en dat ik vrij veel jongens van AZ al kende van Oranje. Bovendien was ik niet de enige nieuweling in de selectie, dat scheelde ook. Mede daardoor voelde ik me hier snel thuis.” Dat hij voorlopig rechtsback is, en geen centrale verdediger, deert hem niet. “Toen ik hier kwam hebben we gesproken over de posities waarvoor ik in aanmerking zou komen. Rechtsback was er daar één van. Prima om daar te spelen.”

Zijn start in Alkmaar is in ieder geval prima, want met Marcellis als rechtsback won AZ donderdag de Europa League-wedstrijd tegen het Zweedse IFK Göteborg met 2-0. Een knappe prestatie, zeker omdat AZ nog zonder alle WK-gangers speelde en coach Gertjan Verbeek een handvol nieuwe spelers in heeft moeten passen. “De organisatie staat al goed”, stelt Marcellis tevreden vast. “We hebben sinds het begin van de voorbereiding, zes weken geleden, kunnen trainen met de spelers die tegen IFK op het veld stonden. We zijn al aardig op elkaar ingespeeld.”

Waar AZ staat ten opzichte van de concurrentie in Nederland, is ondanks de zege op IFK Göteborg nog moeilijk te zeggen. “Of we voor de titel kunnen gaan? Dat weet ik niet. De doelstelling is een plaats bij de eerste vijf. Dat lijkt me realistisch.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen