Prandelli: "Italiaans voetbal heeft genoeg kwaliteit"

1 juli 2010, 18:31

Cesare Prandelli heeft donderdag zijn krabbel gezet onder een vierjarig contract als bondscoach van Italië. De 52-jarige trainer volgt Marcello Lippi op, die al voor het teleurstellend verlopen WK zijn vertrek had aangekondigd. De titelhouder strandde tijdens het landenkampioenschap in Zuid-Afrika al in de groepsronde.

Prandelli kondigde bij zijn presentatie aan geen grote schoonmaak te houden in de selectie van Azzurri. "We moeten niet alles weggooien wat we hebben. Het Italiaanse voetbal bezit genoeg kwaliteiten. Ik wil ook niet over problemen praten, laten we positief beginnen", vertelde de oefenmeester.

Prandelli speelde onder meer voor Juventus. Als trainer werkte de Italiaan de laatste vijf jaar bij Fiorentina. Met de club uit de Serie A bereikte hij afgelopen seizoen de achtste finales van de Champions League, waarin Bayern München net te sterk was. In de Serie A verging het La Viola een stuk minder. De ploeg van Prandelli eindigde teleurstellend als elfde. Hij wordt in Florence opgevolgd door Sinisa Mihajlovic.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen