Van Bommel wil aanvoerdersband Oranje niet

Koen Freriks
9 juli 2010, 11:41   Bijgewerkt: 9 juli 2010, 11:52

Na de WK-finale stopt Giovanni van Bronckhorst met voetballen. Daardoor verliest Oranje niet alleen zijn linksback, maar ook de aanvoerder. Mark van Bommel wordt door velen gezien als zijn logische opvolger, maar zo ziet hij dat zelf niet.

“Dat wil ik niet, ik ben ook twee jaar weggeweest bij Oranje. Er zijn andere spelers, die meer interlands achter hun naam hebben”, zegt de excellerende middenvelder tegenover De Telegraaf. 

Volgens Van Bommel heeft zijn beslissing niets te maken met het feit dat bondscoach Bert van Marwijk zijn schoonvader is. “Het is wél zo, dat er heel veel druk op zat toen ik terugkeerde bij het nationale team. Want als de volgende bondscoach je terughaalt en ook nog je schoonvader is, dan móet je ook goed spelen”, vervolgt hij.

De captain van Bayern München krijgt veel complimenten over zijn spel in dienst van Nederland. Hij zegt zijn goede spel tevens te danken aan kompaan Nigel de Jong. “Wij voelen elkaar uitstekend aan en dat heb ik niet vaak meegemaakt in mijn loopbaan, die toch al in 1992 begon.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen