Advocaat debuteert met zege, België onderuit

11 augustus 2010, 19:55   Bijgewerkt: 11 augustus 2010, 22:50

Dick Advocaat heeft niet lang hoeven wachten op zijn eerste overwinning als bondscoach van Rusland. Tijdens zijn eerste interland leidde de Hagenaar de Russen naar een 1-0 oefenoverwinning op Bulgarije. Roman Shirokov maakte, op aangeven van Andrei Arshavin, al na zes minuten het beslissende doelpunt.

Advocaat trad enkele maanden geleden in dienst als opvolger van Guus Hiddink. Om aan de slag te gaan in Rusland, nam hij ontslag als bondscoach van België

De Belgen, met Georges Leekens als nieuwe bondscoach, leden woensdag een nipte nederlaag. Op bezoek bij Finland, één van de tegenstanders van Nederland op weg naar het EK van 2012, werd het 1-0. De enige doelpunt viel uit een schot van Roni Porokara, dat van richting veranderd werd door Vincent Kompany. 

Bij België stond Ajacied Jan Vertonghen in de basis, NEC-spits Björn Vleminckx kwam als invaller in de ploeg. Finland had drie spelers uit de Eredivisie in de basisploeg opgenomen: Niklas Moisander (AZ), Veli Lampi (Willem II) en Tim Sparv (FC Groningen). SC Heerenveen-speler Mika Vayrynen mocht na de pauze invallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen