Ajax laat overwinning glippen in Kiev

17 augustus 2010, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De groepsfase van de Champions League lonkt voor Ajax. De ploeg uit Amsterdam behaalde dinsdag in Oekraïne een prima resultaat tegen Dinamo Kiev (1-1), al had er nog meer in gezeten. Met elf tegen tien gaf Ajax namelijk een 0-1 voorsprong uit handen. De return is volgende week woensdag in de ArenA.

“Ja”, antwoordde Martin Jol volmondig, toen hem voorafgaand aan de wedstrijd gevraagd werd of hij tevreden zou zijn met een gelijkspel tegen Dinamo Kiev. De coach van Ajax was duidelijk: hij zou direct tekenen voor een puntendeling.

Dat biedt dus hoop voor Ajax, zeker ook omdat Kiev in eigen stadion niet bepaald een verpletterende indruk maakte. De ploeg van de Russische succescoach Valeri Gazzaev begon goed, maar na een kwartier kwam Ajax beter in het spel. Het nam de controle over de wedstrijd over van Kiev en kreeg via Luis Suarez twee goede kansen om de score te openen. De eerste inzet van de Uruguayaan rolde net voorlangs, de tweede keer schoot hij recht op Maxim Koval, de pas 17-jarige doelman van Dinamo Kiev. Suarez zag hierbij Mounir el Hamdaoui, die helemaal vrij stond, over het hoofd.

Met elf tegen tien had Ajax de winst voor het grijpen, maar één onoplettendheid in de Amsterdamse defensie zorgde er voor dat Kiev op gelijke hoogte kwam. Na een lange uittrap van keeper Koval verloor de uiterst ongelukkig spelende Oleguer een kopduel van Andrei Shevchenko, waarna Andrei Gusev ineens door kon lopen naar de Amsterdamse goal. De tijdelijke linksback Urby Emanuelson kwam te laat om Gusev te stoppen en de Oekraïener schoof de 1-1 langs Maarten Stekelenburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen