Bayern stuurt geblesseerde Robben op vakantie

19 augustus 2010, 18:04   Bijgewerkt: 19 augustus 2010, 18:25

Bayern München heeft Arjen Robben verlof gegeven. De geblesseerde flankspeler krijgt tien tot veertien dagen rust. "We hopen dat hij hierna de training kan hervatten", zei trainer Louis van Gaal donderdag op de website van de kampioen van Duitsland.

Robben heeft nog steeds een scheur in een hamstring; een blessure die hij al voor het WK opliep in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Hongarije. Mede door een intensieve behandeling bij de Rotterdamse fysiotherapeut Dick van Toorn kon Robben tijdens het WK nog vijf wedstrijden meedoen, waaronder de finale tegen Spanje. De clubarts van Bayern, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, constateerde bij terugkeer in München dat Robben nog steeds een hamstringblessure heeft. "Arjen is door onze arts op vakantie gestuurd, dan heeft hij een beetje rust", aldus Van Gaal. De clubarts van Bayern, Hans-Wilhelm Mller-Wohlfahrt, constateerde bij terugkeer in Mnchen dat Robben nog steeds een hamstringblessure heeft. De international heeft volgens Bayern ongeveer twee maanden nodig om volledig te herstellen.

Van Gaal kan voorlopig ook niet beschikken over Ivica Olic. De Kroatische aanvaller heeft een knieblessure. "De diagnose is lastig. De arts heeft een conservatieve behandelmethode voorgeschreven, geen operatie", verklaarde Van Gaal. "Die behandeling duurt lang." Met Robben en Olic mist Van Gaal zijn twee topscorers van afgelopen seizoen. Robben was goed voor 23 treffers, Olic maakte 19 goals.

De 59-jarige trainer liet donderdag nog maar eens zijn ongenoegen blijken over de overvolle speelkalender. "In Nederland zeggen ze: de blessures staan voor de deur. Het is een probleem dat het seizoen alweer zo snel begint na een WK." Dertien spelers van Bayern waren actief op het WK. De Duitse en Nederlandse internationals meldden zich pas twee weken geleden weer in München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen