Beckenbauer: "Van Gaal kan bondscoach worden"

24 augustus 2010, 12:30   Bijgewerkt: 24 augustus 2010, 12:35

De kansen van Louis van Gaal om ooit bondscoach van Duitsland te worden zijn iets gestegen. Franz Beckenbauer, de erevoorzitter van Bayern München, laat in Duitse media weten dat hij in de Nederlander een geschikte kandidaat ziet. En als Beckenbauer iets vindt, wordt dat meestal serieus genomen bij onze oosterburen.

"Misschien komt men wel op een punt dat men zegt: oke, we gaan het proberen met een buitenlander, die voor nieuwe impulsen kan zorgen. In dat geval kan men zeker aan Van Gaal denken", antwoordde Beckenbauer op de vraag of Van Gaal ooit bondscoach van Duitsland zou kunnen worden. De voetballegende vindt dat Van Gaal bij Bayern heeft bewezen dat hij dingen kan veranderen. "Hij heeft zich geliefd gemaakt bij de supporters. Hij laat zijn ploeg aantrekkelijk voetbal spelen. Louis is zeker een van de populairste trainers in de geschiedenis van Bayern München." 

Van Gaal moet echter nog wel een paar jaar geduld hebben, aldus Der Kaiser. Tot het WK van 2014 in Brazilië blijft de huidige bondscoach Joachim Löw volgens hem namelijk wel zitten. "Löw is nog jong, hij kan zeker nog vier jaar door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen