Bulykin overtuigde Van den Brom met spiermassa

6 augustus 2010, 09:15   Bijgewerkt: 6 augustus 2010, 09:21

Met Dmitry Bulykin heeft ADO Den Haag een nieuwe spits gevonden, maar het had niet veel gescheeld of de spits was zonder contract weggegaan uit de Hofstad. Trainer John van den Brom wilde de proefspeler eigenlijk wegsturen, maar liet zich op een wel heel bijzondere manier overtuigen om de Rus nog een kans te geven.

"In eerste instantie waren we van plan hem weg te sturen. Toen ik hem wilde zeggen dat hij niet het type was dat wij zochten, trok hij zijn shirt uit. Kijk eens, trainer, zei hij. Spieren dus. Hij was nog op veertig procent van zijn kunnen, vertelde hij", vertelt Van den Brom in AD Sportwereld. De coach hield de 30-jarige Bulykin, na dit opmerkelijke moment, nog een paar dagen bij zijn selectie. "Hij had het erg naar zijn zin en wilde me overtuigen. Dat heeft hij gedaan, want hij ging in een paar dagen vooruit."

Volgens Van den Brom heeft zijn ploeg met Bulykin een prima spits in huis gehaald. "Hoe verder we van het doel spelen, hoe gevaarlijker hij is. Aan de bal goed en in de lucht sterk. Aan Jurgen Seegers, onze conditietrainer, vroeg ik: krijg je hem snel fit? Daar kon hij voor zorgen, dus zijn we aan de slag gegaan", aldus de coach.

Tussen 2003 en 2005 kwam Bulykin vijftien keer uit voor de Russische nationale ploeg. Hij is nog eigendom van Anderlecht, maar voor één seizoen verhuurd aan ADO.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen