Feyenoord herpakt zich met ruime zege

29 augustus 2010, 16:19   Bijgewerkt: 29 augustus 2010, 17:05

Na twee nederlagen en één gelijkspel weet Feyenoord weer wat winnen is. In een regenachtige Kuip wonnen de Rotterdammers met 4-0 van een bijzonder zwak Vitesse, een overwinning die zelfs nog veel ruimer uit had kunnen vallen. Kelvin Leerdam, Leroy Fer, Luc Castaignos en Georginio Wijnaldum scoorden.

Het was niet best bij Feyenoord, de laatste weken. De competitie begon nog aardig met een zege op eigen veld tegen FC Utrecht, maar nederlagen tegen Excelsior (2-3) en AA Gent (0-2) en een gelijkspel bij Heracles (1-1) zorgden er voor dat zich donkere wolken samenpakten boven de Kuip. Vooral het verlies tegen Gent, en de bijbehorende uitschakeling in de Europa League, was uitermate pijnlijk voor de armlastige Rotterdammers. Tegen Vitesse telde hierdoor maar één ding: winnen. Het liefst op een manier die weer wat vertrouwen zou geven voor de toekomst. Dat lukte.

Vitesse, dat binnen drie jaar kampioen van Nederland hoopt te zijn, bakte er niets van. Op het middenveld maakte Nemanja Matic zijn debuut, verder was het team hetzelfde als de afgelopen weken. Zelfs als Slobodan Rajkovic en Ismail Aissati zometeen respectievelijk speelgerechtigd en wedstrijdfit zijn, is dit nog lang geen ploeg waar de steenrijke Merab Jordania zijn doelstelling mee kan bereiken. Het linkerrijtje halen, dat zou met deze selectie al een hele prestatie zijn.

Het slotakkoord was vervolgens voor Georginio Wijnaldum. Hij werd ten val gebracht door Frank van der Struijk en benutte de toegekende strafschop zelf (4-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen