Jol gaat kiezen tussen Alderweireld en Oleguer

Ger
20 augustus 2010, 14:55

Trainer Martin Jol van Ajax geeft zaterdag pas vlak voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC prijs welke speler hij aan Jan Vertonghen in het centrum van de defensie koppelt. De oefenmeester gaf woensdag tijdens de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev de voorkeur aan Oleguer. Toby Alderweireld zat op de bank.

"Ik moest een keuze maken tussen de verdedigende kwaliteiten van Oleguer en het opbouwend vermogen van Toby Alderweireld. Ik heb toen gekozen voor de ervaring van Oleguer. In de competitie krijgt Alderweireld vaak de voorkeur", aldus de oefenmeester die ook nog André Ooijer achter de hand heeft.

Voor de geblesseerde Rasmus Lindgren komt de wedstrijd tegen Roda JC te vroeg. Jol weet ook niet of het verstandig is om Eyong Enoh een hele wedstrijd te laten spelen. De Afrikaan is net hersteld van een hamstringblessure. Jol heeft hem woensdag tijdens de beslissende ontmoeting met Dinamo Kiev hard nodig.

Luis Suarez keert na een schorsing terug bij Ajax. Hij staat voor zijn eerste optreden dit seizoen in de Eredivisie. Kenneth Vermeer, Nicolas Lodeiro en Thimotheé Atouba zijn nog geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen