Koster treft maatregelen tegen 'rode' Kouemaha

16 augustus 2010, 08:07

Club Brugge verloor zondagavond meer dan alleen de beladen derby tegen Cercle Brugge (3-1). De ploeg van coach Adrie Koster eindigde de burenruzie met negen spelers omdat Ivan Perisic en Dorge Kouemaha rood kregen. Na afloop was Koster vooral woest op Kouemaha, die in de slotfase zijn frustraties niet de baas kon blijven en daardoor een tegenstander een kopstoot gaf.

“Die rode kaart vond ik een ramp”, brieste Koster in de microfoon van Sporza. “Je mag gefrustreerd zijn als je een wedstrijd verliest, maar je zo laten gaan is voor mij onacceptabel. Of dit consequenties heeft? Dat lijkt me logisch.”

Perisic kon in tegenstelling tot Kouemaha wel op steun van Koster rekenen. “Ik heb mijn twijfels over zijn tweede gele kaart”, vervolgde Koster. Perisic werd na een uur weggestuurd vanwege een vermeende schwalbe. Koster trekt de beslissing van de scheidsrechter in twijfel. “Ik moet de beelden nog eens terugzien om te oordelen of het terecht was.” Overigens was Perisic voor de pauze aan een directe rode kaart ontsnapt. Voor een zware tackle kreeg hij slechts geel.

De tweede gele kaart van Perisic was volgens Koster cruciaal voor het scoreverloop. Cercle Brugge maakte het verschil in de eerste tien minuten nadat Perisic van het veld was gestuurd. In die fase liep het van 1-1 uit naar 3-1. “Kort na rust maakten we gelijk. Toen hadden we ze goed in de tang, maar de rode kaart van Perisic was de ommekeer. Vanaf dat moment speelden we een verloren wedstrijd”, aldus Koster.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen