Ook Heracles begrijpt niets van KNVB

6 augustus 2010, 17:12   Bijgewerkt: 6 augustus 2010, 17:17

Na streekgenoot FC Twente heeft ook Heracles Almelo zijn onbegrip geuit over het licentiesysteem van de KNVB. De Heraclieden zijn door de bond ingedeeld in de 'zorgelijke' categorie 2. Volslagen onzin, vindt preses Jan Smit.

"Door de KNVB zijn wij onlangs zelfs als voorbeeldclub genoemd. Eigenlijk hadden we bonuspunten moeten hebben, omdat onze penningmeester Hans Bredewoud het zo goed op orde heeft. Wij geven geen cent meer uit dan er binnenkomt", briest de voorzitter op de website van zijn ploeg. Heracles viel buiten de 'gezonde' categorie 3 omdat het tachtig procent van de inkomsten uitgeeft aan salarissen. Van de bond mag dat percentage niet hoger dan zestig procent zijn. "Absurd", vindt Smit.

Hij vervolgt: "Het is zelfs de kunst om je kosten aan overhead zo laag mogelijk te houden en kans te zien zo veel mogelijk aan (spelers)salarissen te kunnen uitgeven om daardoor goede spelers te kunnen aantrekken. Nogmaals, wij geven geen geld uit dat er niet is, maar willen wel graag zelf bepalen waar we het aan uitgeven. Wij voeren een gezonde bedrijfsvoering", benadrukt de Heracles-voorzitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen