Real morst direct punten, Barça wint wel

29 augustus 2010, 22:54   Bijgewerkt: 29 augustus 2010, 23:34

FC Barcelona heeft al na één speeldag een voorsprong te pakken op rivaal Real Madrid. De Catalanen wonnen zondag de uitwedstrijd tegen Racing Santander simpel met 0-3, terwijl Real dure punten morste bij Real Mallorca (0-0).

Barça kende een droomstart in Santander. Al na vier minuten was het raak, toen Messi een voorzet van Iniesta afrondde. Diezelfde Iniesta zorgde nog voor rust voor 0-2. Vlak daarna miste Mohammed Tchité een enorme kans op de gelijkmaker. De spits, in het verleden jaren actief in België, miste een strafschop. Na de pauze bepaalde Villa, met zijn eerste treffer in Catalaanse dienst, de eindstand op 0-3.

Villa was de enige nieuweling in de basis van FC Barcelona. Een andere aanwinst, Adriano Correia, kwam na de pauze als invaller in de ploeg. Javier Mascherano ontbrak nog. De Argentijn werd pas dit weekend overgenomen van Liverpool.

Bij Real liep het debuut van coach José Mourinho uit op een domper. Op bezoek bij Real Mallorca speelde Real een zeer matige wedstrijd, met puntverlies als logisch gevolg. Nieuwelingen Ricardo Carvalho en Angel di Maria stonden in de basis, Mesut Ozil en Sami Khedira vielen na rust in. Rafael van der Vaart kwam niet in actie. Bij Real Mallorca stond Jonathan de Guzman, overgekomen van Feyenoord, in de basis.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!