Smit: "Belachelijk dat Heracles in categorie 2 zit"

Koen Freriks
4 augustus 2010, 09:52

De KNVB heeft weinig verstand van financiën. Dat is de harde conclusie die Heracles-voorzitter Jan Smit trekt. Zijn club Heracles Almelo is tot grote frustratie van de preses niet ingedeeld in de gezonde categorie 3, maar in de zorgwekkende tweede groep. 

"Het slaat helemaal nergens op", foetert de oud-deurwaarder in De Telegraaf. "Volgens de KNVB geven wij te veel uit aan spelerssalarissen. Die mogen 60 procent van de totale begroting bedragen, bij ons is dat 80 procent. Maar we hebben wél een sluitende begroting! Wij besparen op dure lease-auto's en secretaresses. Daardoor kunnen we redelijk goede spelers naar Almelo halen."

De indeling is des te opmerkelijker, aangezien de KNVB een tijd geleden nog complimenten over had voor het financiële beleid van de club. Heracles Almelo werkt dit seizoen met een begroting van negen miljoen euro. Vorig jaar beleefde de Twentse club onder Gertjan Verbeek een topseizoen door als zesde te eindigen in de Eredivisie.

De doelstelling blijft echter hetzelfde: zo snel mogelijk veilig spelen. "We kunnen onszelf wel veel druk opleggen, maar zijn bescheiden Tukkers en hebben na Excelsior en misschien VVV de laagste begroting van de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen