Strootman ziet Excelsior 'als Jupiler League-club'

1 augustus 2010, 08:00

Vorig seizoen promoveerde Excelsior naar de Eredivisie door Sparta in de play-offs over twee wedstrijden te verslaan. Sparta-middenvelder Kevin Strootman is echter van mening dat de Kralingers niet op het hoogste niveau thuis horen.

“We hebben weliswaar met 2-1 gewonnen, maar dat zegt niet zoveel. Ik zie Excelsior nog steeds als een ploeg uit de eerste divisie", sprak Strootman in de microfoon van RTV Rijnmond. De woorden van Strootman werden bevestigd door het resultaat van een oefenpot tussen Sparta en Excelsior, die de Kasteelheren met 2-1 wonnen.

Ook trainer Jan Everse van Sparta heeft zijn twijfels bij Excelsior in de Eredivisie. "Als ze dit seizoen niet als achttiende eindigen hebben ze het geweldig gedaan. Vandaag waren wij veruit de betere ploeg", zei de tacticus zaterdag.

Everse heeft de taak om Sparta terug te brengen naar de Eredivisie. Of hij daarbij op de hulp van Strootman kan rekenen, is nog maar de vraag. De middenvelder wordt regelmatig in verband gebracht met een vertrek uit Rotterdam. Zelf ziet Strootman zich echter niet direct verkassen. “Het is nu rustig op transfergebied, maar je weet nooit wat clubs op het laatste moment nog doen”, hield hij een slag om de arm.

VVV Venlo zou één van de clubs zijn die Strootman wil inlijven, maar het talent lijkt zijn vizier op een hoger niveau te hebben gericht. “In de onderste regionen van de Eredivisie spelen trekt mij niet echt. Dan speel ik liever voor het kampioenschap in de Jupiler League”, legde Strootman uit. Hij weigerde overigens ondanks deze woorden een transfer naar de Koel helemaal uit te sluiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen