Tottenham poetst verlies op riante wijze weg

25 augustus 2010, 22:38   Bijgewerkt: 26 augustus 2010, 00:58

Vol goede moed was Young Boys naar White Hart Lane afgereisd voor de return tegen Tottenham Hotspur. Daar had de Zwitserse nummer twee ook alle reden voor, want het heenduel had ze vorige week met 3-2 gewonnen. In Londen werd echter duidelijk dat de Champions League voorlopig een brug te ver is voor de club: 4-0.

Al na vijf minuten had Tottenham de schade uit de eerste wedstrijd weggepoetst. Peter Crouch tilde met een doeltreffende kopbal de score naar 1-0. Na ruim een half uur besliste Jermain Defoe het tweeluik. Na de 2-0, die viel na voorbereidend werk van Gareth Bale, was immers duidelijk dat Young Boys twee keer moest scoren en geen doelpunten tegen mocht krijgen. Beide missies werden niet volbracht.

Young Boys haalde met 2-0 de rust, maar een kwartier na de doelwissel moest het weer een Engelse treffer incasseren. Opnieuw was een koppende Crouch daarvoor verantwoordelijk. Dertien minuten voor tijd bepaalde diezelfde Crouch de eindscore op 4-0. De boomlange spits benutte een penalty, die werd toegekend na een tackle van Senad Lulic, die daarvoor bovendien zijn tweede gele kaart kreeg.

Voor Tottenham wordt dit het debuut in de Champions League in de huidige vorm. In 1962 haalden The Spurs al wel eens de finale van de Europa Cup 1. Young Boys moet zijn entree in ’s werelds mooiste clubcompetitie nog even uitstellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen