Ajax krijgt voetballes van Real Madrid

15 september 2010, 22:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een dag na de knappe remise van FC Twente tegen Inter (2-2) is Ajax er niet in geslaagd om ook voor een stunt te zorgen in de Champions League. Op bezoek bij Real Madrid werden de Amsterdammers volledig weggespeeld. De eindstand, 2-0, was slechts een magere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Kansloos. Dat was Ajax woensdag in het Estadio Santiago Bernabeú. Gezien de matige vorm van Real Madrid in de Spaanse competitie hoopten de Amsterdammers stiekem op een stuntje, maar dat zat er geen moment in. Alleen al voor rust vuurde Real zestien (!) keer op het doel van Maarten Stekelenburg. De ploeg stapelde kans op kans en passeerde de Ajax-verdedigers alsof ze er niet stonden. Gonzalo Higuain raakte met een prachtig schot de lat, terwijl ook zijn teamgenoten Cristiano Ronaldo, Marcelo en Angel di Maria enorme mogelijkheden kregen om te scoren.

Dat het halverwege de wedstrijd slechts 1-0 stond, was een klein wonder. Alleen Higuain scoorde, nota bene bijna per ongeluk. Uit een hoekschop van Xabi Alonso belandde de bal via het hoofd van Vurnon Anita en de knie van de spits in het doel.

De beslissende tweede treffer van Real viel uiteindelijk pas in de 73ste minuut. Opnieuw was Higuain de maker, al hoefde de Argentijn ook ditmaal niet veel te doen. Na een geweldige pass van Ronaldo schoot Mesut Özil op het lichaam van Maarten Stekelenburg en toen de Duitser de bal via de benen van de keeper terug kreeg, bediende hij Higuain. De Argentijn kon, voor open doel, de 2-0 binnentikken.

Opvallend genoeg beet Ajax pas na die 2-0 eindelijk van zich af. Urby Emanuelson raakte de lat en de rebound van Miralem Sulejmani werd knap uit de kruising getikt door Iker Casillas. Toch nog wat kansjes dus voor Ajax, al viel het allemaal in het niet bij het geweld van Real. Ook na rust was het doel van Stekelenburg een soort schiettent en als Real iets zuiniger omgesprongen had met de vele kansen, had het ook met pakweg 6-0 kunnen winnen van Ajax. Die schande bleef de Amsterdammers bespaard. Over twee weken, thuis tegen Milan, kan Ajax op zoek naar eerherstel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen