Arsenal vergeet spanning terug te brengen

25 september 2010, 17:57   Bijgewerkt: 25 september 2010, 23:41

Door de 1-0 nederlaag van Chelsea eerder op de middag bij Manchester City had Arsenal de ultieme kans om de Engelse Premier League weer spannend te maken. The Gunners gingen echter in het op papier makkelijke thuisduel met West Bromwich Albion roemloos ten onder: 2-3.

Arsenal, dat het nog zonder sterkhouders Cesc Fabregas en Robin van Persie moet stellen, liet zich vooral na rust de kaas van het brood eten. Voor de doelwissel was het net aan een achterstand ontsnapt doordat Manuel Almunia een penalty van Chris Brunt keerde, maar in het tweede bedrijf ging het alsnog volledig verkeerd.

Peter Odemwingie, Gonzalo Jara en Jerome Thomas zorgden er met treffers tussen de vijftigste en 73ste minuut voor dat West Brom uitliep naar een 3-0 voorsprong in het Emirates Stadium. Samir Nasri verkleinde de achterstand in het slotkwartier nog wel tot 3-2, maar ondanks dat trok de formatie van bankzitter Gianni Zuiverloon de overwinning toch over de streep.

Door dit verlies blijft Arsenal op elf punten steken, vier minder dan koploper Chelsea. Het deelt de tweede stek met Manchester City en Manchester United, dat zondag op visite gaat bij Bolton Wanderers. West Brom klimt als gevolg van deze verrassende driepunter naar de vijfde positie in de Engelse competitie.