Barcelona wint, maar verliest slaande Villa

25 september 2010, 23:56   Bijgewerkt: 26 september 2010, 02:45

Dankzij een 3-1 overwinning bij Athletic de Bilbao is FC Barcelona naar de tweede plaats in de Primera Division geklommen. Echter, niet één van de doelpuntenmakers eiste de hoofdrol voor zich op. Nee, die ‘eer’ was voor David Villa, die in de slotfase rood kreeg nadat hij een slaande beweging had gemaakt.

Dom. Dat was de actie van Villa ten opzichte van zijn tegenspeler. Ten eerste stond zijn ploeg Barcelona op dat moment comfortabel met 2-0 voor, maar vooral omdat hij op het WK een soortgelijke stommiteit beging in het pouleduel met Honduras. Toen kwam de goalgetter van Spanje ermee weg. Dit keer was de arbitrage wél wakker en deze stuurde Villa vier minuten voor tijd dan ook terecht naar de kleedkamer.

Diezelfde Villa stond tien minuten na de rust nog aan de basis van de 0-1. Hij tikte in een fractie van een seconde door tot bij Seydou Keita, die niet verzuimde te scoren. Barcelona speelde toen overigens al tegen tien man. Athletic kreeg immers ook een rode kaart. Bij de Basken was Fernando Amorebieta ‘het slachtoffer’ voor een tackle op Iniesta na 34 minuten.

Hoewel Athletic een mannetje minder had, kreeg het direct na rust wel een dot van een kans om op voorsprong te komen. Mikel San Jose Dominguez raakte echter de paal, waarna Keita zich aan de andere kant wél doelgericht toonde. Xavi maakte er een kwartier voor het einde 0-2 van. De Spaanse middenvelder trof doel met een van richting veranderd schot vanaf de rand van het penaltygebied.

Met de 0-2 leek de wedstrijd beslist, maar omdat het door de domme rode kaart van Villa weer tien tegen tien werd, kreeg Athletic nieuwe hoop op een stunt. Die hoop kreeg extra cachet toen Igor Gabilondo de thuisploeg terug in het duel schoot. Maar nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant opnieuw in het netje. Met zijn eerste goal ooit voor Barça, bepaalde Sergio Busquets de eindstand op 1-3.

Barcelona, dat het zonder de aan een enkel geblesseerde Lionel Messi moest doen, komt met deze zege op twaalf punten uit vijf duels. Hiermee passeert het aartsrivaal Real Madrid, dat eerder op de avond in Valencia niet verder kwam dan 0-0 tegen Levante. Valencia CF, stadgenoot van Levante, kreeg daardoor de koppositie terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen