Groep D: Barça weer niet langs Rubin Kazan

29 september 2010, 23:24   Bijgewerkt: 30 september 2010, 09:28

Drie keer is niet scheepsrecht gebleken voor FC Barcelona. Ook poging drie van de Catalanen om van Rubin Kazan te winnen heeft geen succes opgeleverd. Woensdag kwam Barça in Rusland niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Ook afgelopen seizoen waren Barcelona en Rubin Kazan aan elkaar gekoppeld in de Champions League-groepsfase. Destijds zegevierden de Russen verrassend in Camp Nou (2-1), terwijl het in een ijzig Kazan doelpuntloos gelijk werd. Ook dit maal kon Barcelona de partij met de Russisch kampioen niet in zijn voordeel beslissen.

Dat Barcelona de punten niet mee naar Catalonië nam, kwam vooral door het goede verdedigende spel van Rubin Kazan. Hierdoor stokte de anders zo geoliede machine van de ploeg van Pep Guardiola behoorlijk, al kreeg het wel goede kansen en had het verreweg het meeste balbezit. De beste kans kreeg Barça al na dertien minuten via Pedro. De aanvaller lobde oog in oog met Sergey Ryzhikov echter op de lat.

Rubin Kazan bleef zich ondertussen tot verdedigen beperken, maar bij één van de zeldzame keren dat het er wel uit kwam, kreeg het meteen de hulp van de arbitrage. Voor een lichte charge van Dani Alves op Vitali Kaleshin kende arbiter Cüneyt Cakir bijzonder makkelijk een strafschop toe. Christian Noboa benutte het buitenkansje en kreeg zo de 22.500 toeschouwers in de regio Tatarstan op de banken (1-0).

Na de rust probeerde de spelleiding haar misser van de eerste 45 minuten goed te maken door ook Barcelona een onterechte penalty toe te kennen. David Villa schoof, met veel moeite, vanaf elf meter de 1-1 binnen. Hierna maakte Barcelona de meeste aanspraak op de overwinning, maar scoren deed het niet. Ook niet nadat Lionel Messi, wonderbaarlijk snel hersteld van een enkelblessure, was ingevallen. De beste mogelijkheid op 2-1 was zelfs nog voor de thuisclub. Obafemi Martins kopte drie minuten voor tijd echter op de paal, waardoor het bij 1-1 bleef.

Door het puntenverlies in Rusland moet FC Barcelona genoegen nemen met plaats twee in Groep D van de Champions League. FC Kopenhagen gaat verrassend aan kop. De Denen hebben na een meer dan verdiende zege op Panathinaikos (0-2) zes punten uit twee duels gepeurd, Barça heeft er vier. Rubin Kazan staat derde met één punt. Panathinaikos is hekkensluiter met nul uit twee en een doelsaldo van -6.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen