Jol ziet niets in technische hulpmiddelen

11 september 2010, 10:57   Bijgewerkt: 11 september 2010, 11:02

De roep om technische hulpmiddelen in het voetbal wordt de laatste jaren steeds luider, maar Martin Jol denkt daar anders over. De trainer van Ajax ziet er niet de noodzaak van in om bijvoorbeeld een camera op de doellijn te plaatsen.

"José Mourinho en ik hebben er één keer mee te maken gehad of een bal wel of niet over de doellijn was en laatst kwam het niet toegekende doelpunt tijdens Duitsland-Engeland erbij. Maar dat zijn de enige drie incidenten van de laatste vijf jaar", zegt Jol in De Telegraaf. Hij voert twee redenen aan om verder te gaan zonder technische hulpmiddelen. "Invoering kost wereldwijd, dus voor ongeveer één incident in de twee jaar, miljarden en voetbal is in onze optiek een mensensport en moet dat blijven."

De coach ziet veel meer in een uitbreiding van de hoeveelheid arbiters, zoals vorig seizoen in de Europa League. Hij staat in zijn mening zeker niet alleen, want een vereniging van topcoaches heeft dit standpunt neergelegd bij de UEFA. "De trainers geloven meer in een vijfde en zesde official, want zes mensen zien meer dan vier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen