Moeliker: "Geen contact meer met Janssen"

28 september 2010, 09:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin Moeliker heeft het contact met Theo Janssen verbroken. In De Pers laat de doelman van FC Lienden weten dat er in mei 'iets voorgevallen' is, waardoor hij de banden met de middenvelder van FC Twente verbroken heeft. Een half jaar daarvoor, in november, was Janssen de veroorzaker van een zwaar auto-ongeluk, waar Moeliker ernstige verwondingen aan overhield. Hij is nog altijd niet de oude.

Op de vraag of hij Janssen het ongeluk kwalijk neemt, laat Moeliker een stilte vallen. "Aan de ene kant niet. Hij heeft dit ook niet gewild, daar ben ik van overtuigd. Aan de andere kant: ik word elke dag met het ongeluk geconfronteerd. Dat is zwaar", zegt de 30-jarige keeper ten slotte. Contact met Janssen is er niet meer. "En dat had niets te maken met het feit dat de zaak nu onder advocaten is. Begin mei is er iets gebeurd. Sindsdien heb ik het contact met hem verbroken. Daar wil ik het bij laten."

Tijdens het kampioensfeest van Twente, eind april, struikelde Janssen over de snelweg met een krat bier in zijn hand. Die actie was niet bepaald gepast gezien de gebeurtenissen in november 2009, vindt ook Moeliker. "Ik dacht: dat is typisch Theo. Ik ervoer het niet als kwetsend, zo zal-ie het ook niet hebben bedoeld. Maar slim is het niet dat uitgerekend hij daar met bier over straat ging lopen."

Met Moeliker zelf gaat het inmiddels een stuk beter. Hij kan zelfs weer keepen, maar de oude is hij zeker niet. "Door de hersenkneuzing nemen mijn hersenen niet meteen de juiste route. Uit testen blijkt dat ik een stuk trager ben geworden. Dat zijn momenten dat ik met mijn neus op de feiten word gedrukt." Dat laatste is ook het geval als hij weer onder de lat staat. "Ik moet langer nadenken als een bal op me af komt. Dat doet pijn, want mijn referentie is wat ik ooit heb gekund. Soms moet ik mijn best doen om niet te janken onder de lat, zo schrikbarend is mijn niveau nu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen