Poulsen haakt weer af bij AZ

17 september 2010, 15:01   Bijgewerkt: 17 september 2010, 15:08

Simon Poulsen is weer geblesseerd geraakt. De verdediger verdraaide vrijdag tijdens de training zijn knie. "Hem ben ik een aantal dagen tot weken kwijt. Hij probeerde een bal te blokken en verdraaide zijn knie", aldus coach Gertjan Verbeek op de AZ-website. Ook Brett Holman en Charlison Benschop zijn nog niet beschikbaar.

Verder staat achter de naam van Maarten Martens nog een vraagteken. Hij kampt met griepverschijnselen. "Daar hoor ik meer spelers over. Het heerst."

In de Eredivisie draait AZ bijzonder moeizaam, maar in Europees verband boekte de ploeg donderdag weer een succesje. FC Sheriff uit Moldavië werd met 2-1 verslagen. Een welkome zege, benadrukt Verbeek. "Succesbeleving is het allerbeste middel om vertrouwen te krijgen. Vorig seizoen haalde ik bij Heracles ook een reeks goede resultaten. Dat kwam mede doordat we wekelijks met hetzelfde team speelden. Bij AZ zijn er door blessures echter elke week nog veel wisselingen in de basiself."

Tegen Sheriff bleek ook dat het zelfvertrouwen van AZ broos is. Nadat de bezoekers gelukkig op 1-1 gekomen waren, wankelde AZ. Dat moet anders, vindt Verbeek. "Het enige wat we na een tegenslag moeten doen is elkaar een schop onder de kont geven en het hoofd omhoog richten. De tegenstander zal juist extra hard toeslaan als je aangeslagen bent of angst uitstraalt. Als je een grote hond laat merken dat je bang bent, grijpt hij je. Ik heb jarenlang gebokst en nog nooit laten zien dat ik bang was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen