Real Madrid ook zuinig voorbij Sociedad

18 september 2010, 23:59   Bijgewerkt: 19 september 2010, 09:19

Real Madrid blijft moeizaam presteren in de Primera Division. Na het 0-0 gelijkspel bij Real Mallorca en de krappe overwinning op Osasuna (1-0) werkte de Koninklijke zich zaterdagavond met moeite voorbij Real Sociedad: 1-2.

Met fraai aanvalsspel legde Real Ajax eerder deze week in de Champions League volledig lam. Dat de Spaanse topclub maar met 2-0 won, was een bijzonder magere weerspiegeling van het spelbeeld. Tegen Sociedad konden de hoofdstedelingen de lijn van het duel met de Amsterdammers echter niet voortzetten.

De wedstrijd in San Sebastián kwam pas na rust op gang. Zes minuten na de pauze sneed Angel di Maria vanaf de linkerflank naar binnen om vanaf het penaltygebied doeltreffend uit te halen (0-1). De treffer van Real was een domper voor de thuisclub, maar de Basken gaven zich niet gewonnen. Die mentaliteit werd na ruim een uur beloond toen Raul Tamudo een vrije trap van Antoine Griezmann vrij inkopte.

Sociedad, waar voormalig Ajacied Jeffrey Sarpong niet bij de selectie zat, slaagde er echter niet in gelijke tred te houden met Real, dat eveneens uit een standaardsituatie, met het nodige geluk, opnieuw het net vond. Een kwartier voor tijd legde Cristiano Ronaldo op dertig meter aan voor een vrije trap. De trap van de Portugees was niet eens zo goed, maar omdat de bal door de muur van richting werd veranderd, viel hij in het doel van Sociedad. In het restant trok Real de zege vrij simpel over de streep.

Als gevolg van de zuinige driepunter is Real de nieuwe koploper in Spanje. Het heeft na drie duels zeven punten. Atletico Madrid, dat FC Barcelona ontvangt, en Valencia, dat naar Hercules Alicante moet, gaan Real zondag bij winst weer voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen