Van der Vaart: "Hij kreeg mijn elleboog in de zij"

30 september 2010, 07:30   Bijgewerkt: 30 september 2010, 13:16

Arbiter Terje Hauge was woensdagavond de hoofdrolspeler in de nederlaag van FC Twente bij Tottenham Hotspur, op de tweede speeldag van de Champions League. Maar ook Rafael van der Vaart drukte behoorlijk zijn stempel op de wedstrijd (4-1). De Tottenham-speler miste een penalty, scoorde even later toch en kreeg ook rood.

“Vorige week nam ik ook een penalty, toen ging-ie er goed in”, vertelt Van der Vaart, die FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov de penalty zag keren. De Nederlander maakt de Bulgaarse doelman een compliment. “Hij was best goed genomen, maar die keeper pakt 'm knap.”

Na een slim kopballetje van Peter Crouch schoot Van der Vaart direct na de rust uit de draai alsnog de 1-0 op het scorebord. “Na een gemiste penalty is het natuurlijk lekker dat je toch scoort. Een mooie goal", gaat hij verder.

Twaalf minuten na zijn treffer moest Van der Vaart vertrekken omdat hij zijn tweede gele kaart had gekregen voor een ogenschijnlijk lichte charge op Roberto Rosales. “Dat moet ik accepteren. We sprongen allebei op, hij iets hoger. Hij kreeg mijn elleboog in de zij."

Over die beslissing van Hauge had FC Twente niets te mopperen, maar al met al voelen de Tukkers zich bestolen door de Noorse arbiter. Van der Vaart denkt daar anders over. "Ik weet niet of Twente zich bestolen mag voelen, als je met 4-1 verliest. We hebben nog vijf open kansen gehad. Dan kun je teleurgesteld zijn, maar niet zeggen dat je onverdiend verloren hebt", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen