Bayern bereid tot jarenlange strijd in rechtszaal

Koen Freriks
16 oktober 2010, 09:41   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 11:28

Bayern München is bereid tot een jarenlange rechtsstrijd tegen de KNVB als de Nederlandse voetbalbond niet met een passende financiële vergoeding voor de geblesseerde Arjen Robben komt. Dat stelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zaterdag in De Telegraaf.

"Onze juristen zijn ervan overtuigd dat we ons gelijk zullen halen", zegt de preses. "We hoeven echt niet de complete 25 miljoen euro die Oranje, mede dankzij Robben, op het WK heeft verdiend. Maar we missen Arjen vijf maanden en willen op juridische en morele gronden een compensatie voor zijn salaris."

Bayern München is boos op de KNVB omdat Robben tijdens de WK in Zuid-Afrika ondanks een hamstringblessure toch in actie kwam voor Oranje. Bij terugkomst in München bleek de blessure verergerd.

{image-old[29202][right-half][]}De KNVB is de houding van de Duitse grootmacht inmiddels spuugzat. Aftredend voorzitter Henk Kesler kon het niet laten om er een cynisch grapje over te maken. De FIFA reikte deze week een speciale medische prijs uit aan de Nederlandse bond, omdat het als voorloper wordt gezien op het gebied van medische kennis in de voetbalwereld. Kesler grapte dat hij een kopie van de award op zou sturen naar München en vergeleek de arts van Bayern met een type uit de komedieserie 'Allo Allo'.

Die opmerkingen vielen verkeerd bij de licht ontvlambare Duitsers. "Nederland is niet in de situatie om grappen over dokter Müller-Wohlfahrt te maken, maar kan zich beter druk maken over de kwaliteiten van dokter Goudswaard", meent Rummenigge. "Dokter Müller-Wohlfahrt is de belangrijkste specialist in de wereld op het gebied van spierblessures. Wereld- en olympisch kampioen op de 100 en 200 meter sprint Usain Bolt vliegt twee keer per jaar uit Jamaica naar Duitsland om zich in München te laten behandelen." 

De KNVB nam vrijdag contact op met Bayern om te praten over de situatie. De uitkomsten van dat onderhoud zijn nog niet bekend. Wordt vervolgd...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen