Du Chatinier: "Dit duel moet je gewoon winnen"

16 oktober 2010, 23:26

FC Utrecht zat zaterdag na een kwartier in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap op rozen. Door goals van Jan Wuytens en Jacob Mulenga stonden de Domstedelingen immers al met 2-0 voor. Maar na rust gaven ze de zege onnodig uit handen en dat leidde na afloop dan ook tot teleurgestelde gezichten in de Galgenwaard.

“Het is niet zo dat ik zo in de auto stap, even hard muziek opzet en vervolgens een polonaise loop’’, zei trainer Ton du Chatinier teleurgesteld. "Bij Ajax pakken we twee weken geleden met de zege weliswaar bonuspunten, maar deze wedstrijd moet je gewoon winnen.’’

De Graafschap-trainer Darije Kalezic was, uiteraard, wel tevreden met de remise. "Je gaat naar Utrecht met de wetenschap dat De Graafschap er nog nooit won, in het verleden pas drie keer gelijkspeelde en FC Utrecht dit seizoen thuis nog geen punt verloor. Toch hadden we het gevoel dat we konden stunten.’’

Dat gevoel kreeg door de vroege 2-0 achterstand een flinke knauw, maar Kalezic bleef er wel in geloven. "Het was zaak de rust te bewaren en met strijd en passie proberen de wedstrijd te kantelen. De tweede helft vond ik ons beter dan FC Utrecht en scoren wij verdiend twee keer”, stelt de tacticus van de Superboeren.

Du Chatinier sloot zich bij de woorden van zijn collega aan. "De Graafschap speelt hier verdiend gelijk. Voor ons is het nu zaak het vizier snel op het duel voor Europa League tegen Steaua Boekarest te richten”, besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen