Gent naar tweede plek, Eupen haalt fors uit

16 oktober 2010, 22:24   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 23:25

AA Gent is opgeklommen naar de tweede plaats in de Belgische Pro League. De Buffalo’s deden dat na een 2-0 zege op KV Kortrijk. Randall Azofeifa en Yassine El Ghanassy maakten na rust in een tijdsbestek van drie minuten de doelpunten.

De tweede plek van Gent is trouwens mogelijk maar van korte duur. Anderlecht en Standard Luik, de naaste achtervolgers, gaan de Gentenaren zondag bij een zege namelijk weer voorbij. Een overwinning van Standard ligt echter niet heel erg in de lijn der verwachtingen. Les Rouches moeten immers naar lijstaanvoerder Racing Genk. Ook Anderlecht krijgt het met een uitwedstrijd tegen Cercle Brugge niet makkelijk.

Hekkensluiter KAS Eupen boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. En hoe?! Voor eigen publiek peuzelde de promovendus Sint Truiden met 6-0 op. Verrassend, want in de eerste tien speeldagen had de Duitstalige brigade maar vier keer gescoord. Kevin Vandenbergh (ex-FC Utrecht) scoorde tweemaal voor Eupen.

Ook op de andere velden waren spelers met een verleden in de Eredivisie trefzeker. Zo maakte Paulo Henrique (ex-SC Heerenveen) zijn vierde doelpunt in drie duels. Genoeg om Westerlo voorbij KV Mechelen te helpen was het echter niet (1-1). Sepp de Roover, in Nederland actief geweest voor Sparta en FC Groningen, droeg bij aan de 2-1 overwinning van SC Lokeren op bezoek bij Charleroi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen