Heracles-preses: "Vooral niet in de war raken"

Ger
3 oktober 2010, 09:43

Met slechts vijf punten uit zeven duels is Heracles Almelo in de Eredvisie zeer matig uit de startblokken geschoten. Zondagmiddag wacht bovendien de lastige uitwedstrijd tegen AZ.

"Natuurlijk hadden we ons de competitiestart anders voorgesteld maar we moeten nu vooral niet in de war raken", aldus voorzitter Jan Smit tegen Voetbal International. 'De competitie is nog maar zeven wedstrijden onderweg, dus waar hebben we het over? Het laatste wat wij nu moeten doen is overhaaste of rare beslissingen nemen. Dat werkt in de voetballerij niet."

Smit ziet bovendien een stijgende lijn bij zijn spelers. "Ik vind dat we van de drie uitwedstrijden tegen VVV Venlo, Excelsior en ADO Den Haag er zeker één hadden kunnen en moeten winnen. In het begin van het seizoen had ik het idee dat een aantal spelers teveel op het succes van vorig seizoen leunde. Toen viel er op de instelling wel wat aan te merken. Maar tegen ADO Den Haag was dat zeker niet het geval."

Trainer Peter Bosz doet zijn best om de rust te bewaren. "Paniek in Almelo? Hou op zeg. Met uitzondering van de 4-2 bij Roda JC kwamen al onze nederlagen met één goal verschil tot stand. Dat geeft aan dat veel ploegen in kwaliteit dicht bij elkaar zitten. Ook in de stand op de ranglijst komt dat gegeven tot uitdrukking. Het aantal punten dat we gehaald hebben vind ik ook teleurstellend, maar verder kun je nog geen enkele conclusies trekken."

"Daarnaast zie ik wel degelijk ontwikkeling bij mijn ploeg. In de laatste fase van de wedstrijd tegen Roda hebben we goed voetbal laten zien. Tegen FC Twente en ADO Den Haag hebben we die lijn daarna doorgetrokken. We moeten hard blijven werken en vooral geloof houden in de dingen die we in het veld moeten doen. Dan ben ik ervan overtuigd dat het kwartje vanzelf weer de goede kant op gaat vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen