Hoeness: "Voorlopig geen spelers meer afstaan"

14 oktober 2010, 09:15   Bijgewerkt: 14 oktober 2010, 09:23

De directie van Bayern München heeft het helemaal gehad met de KNVB. De Duitse topclub overweegt nu serieus om Nederlanders voorlopig niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. Der Rekordmeister en de KNVB ruziën al lange tijd over Arjen Robben en deze week raakten beide partijen ook in conflict over Mark van Bommel.

"Zo kan het niet langer met de KNVB”, citeert De Telegraaf Bayern-president Uli Hoeness. “Als ze bij de bond het woord 'oorlogsverklaring' in de mond nemen, dan kunnen ze deze krijgen ook. Wat er in Nederland gebeurt, is van een ongekende brutaliteit. Dat accepteren we niet meer."

"Daarom moeten wij nu met andere middelen gaan aanvallen", gaat Hoeness verder. "We staan een speler gewoon niet meer af. Dat heeft weliswaar de consequentie dat we hem in de week daarna ook bij de club niet kunnen opstellen, maar dat is dan jammer. Als een speler straks ook maar het kleinste pijntje heeft, blijft hij even thuis."

Hoewel Bayern Van Bommel vanwege een blessure per direct terug eiste van de KNVB, speelde de middenvelder dinsdag gewoon mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Woensdag is uit onderzoek in München gebleken dat Van Bommel met een scheurtje in een omhulsel van de spier in zijn rechterknie en een vergrote bloeduitstorting kampt. Daardoor is hij anderhalve week uit de roulatie. Daarnaast stelt de ploeg dat de medische staf van Oranje onzorgvuldig heeft gehandeld bij de blessure van Arjen Robben. De aanvaller scheurde in juni een hamstring, maar kwam door een supersnelle behandeling toch in actie op het WK in Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen